Haptotherapie

Ontmoetenhh-praktijk-persoonlijke-groei

Een baby heeft zijn opvoeders nodig om gevoed, getroost en verzorgd te worden.
Vanaf de peutertijd gaat een kind zijn eigen ik ontwikkelen om vervolgens als puber intieme relaties aan te gaan. Eenmaal volwassen geef je weer door aan de volgende generatie.

 

In de ontmoeting met de ander ontwikkel je.

Haptotherapie gaat over ontmoeten. Hoe sta je in contact met jezelf en met de ander. Wat kom je daarin tegen en wat zijn je patronen. Helpen die je ook in moeilijke situaties of zit het je soms in de weg. Wat de reden ook is van je moeite, de ander kun je niet veranderen. Wel kun je jouw omgang daarin aanpassen in een vorm die beter bij je past en gebruik makend van alles wat je al in je hebt.

Bij stress/burn-out zien we vaak dat mensen heel lang volhouden maar het lastig vinden om adequaat te reageren op druk. Andersom kan het ook voorkomen dat je lichamelijke klachten ervaart waarvan de oorzaak stress gerelateerd is, zoals bijvoorbeeld hyperventilatie.
Haptotherapie is dus bedoelt voor een iedereen die wel eens moeite ervaart in het contact met zichzelf of anderen.

Een ontmoeting heeft effect op je gemoed, je gevoel en op je lichaam. Als mensen te dichtbij komen staan, is je eerste neiging vaak ook afstand nemen. Je lichaam en gevoel vertellen je dus wat goed en minder goed voelt. In haptotherapie leer je weer naar je gevoel te luisteren en op basis daarvan, in het hier en nu, keuzes te maken om er op een voor jou meer passende manier vorm aan te geven. Zo ontstaat er ruimte en nieuwe mogelijkheden. Gevoel en verstand komt dan meer op 1 lijn.

Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten.

 

Privacyverklaring