Grenzen en mogelijkheden

Grenzen kom je elke dag en op ieder moment tegen. Je lichaam is begrens door je huid. Er zitten grenzen aan voorwerpen. Maar ook grenzen aan je mogelijkheden en onmogelijk heden.

Het doel van de haptotherapie is dat de mens zich (weer) positief kan verbinden met zichzelf en zijn omgeving. Alleen dan kan hij/zij zich ontplooien.

De eerste dagen staan dan ook in het teken van je verbinden met jezelf. Hoe maak ik kennis, hoe ontdek ik, welke grenzen kom ik tegen en hoe ga ik daar mee om. Herken je patronen of zijn er nieuwe inzichten in jezelf. Vervolgens gaan we kijken naar de grenzen van anderen. Wat doe je daarmee, hoe ga je daar mee om, herken je dat of geeft dat nieuwe inzichten. Na 3 dagen heb je een helder beeld van jouw omgang met grenzen.

Vervolgens gaan we bezig met het ontdekken van mogelijkheden om met grenzen om te gaan en ga je mogelijkheden ontdekken die bij jou passen en recht doen aan de ander.

De laatste dag staat in het teken van afscheid nemen. Bij afscheid bereik je ook een grens. Hoe neem je goed afscheid. Wat heb je daarvoor nodig en hoe ga je dat vormgeven na alle (nieuw) verworven inzichten.

Programma:

Dag 1: kennismaken/ ontdekken van je eigen grenzen

Dag 2: ik en de ander

Dag 3: mogelijkheden van omgaan met grenzen

Dag 4: vervolg van dag 3 en  afscheid nemen

Waar: Haptotherapiepraktijk Hamminga in Gezondheidscentrum Rollepaal te Dedemsvaart

Kosten: € 99 p/p

Koffie en thee inbegrepen

Groepsgrootte : min 4, max 10.

Opgave: U kunt zich via de mail info@hhpraktijk.nl of telefonisch aanmelden. Vermeld daarbij wel even uw persoonlijke gegevens zodat we contact met u kunnen opnemen.

Voorwaarde deelname:

Minimale leeftijd van 21 jaar.

U dient er rekening mee te houden dat het een groepscursus is. Mocht u problematiek dusdanig zwaar zijn dat het niet past binnen een groep, dan adviseer ik u om u aan te melden voor een individueel traject.

De kosten dienen voor start van de cursus te zijn overgemaakt. Hierover wordt u, via de mail, vooraf geïnformeerd.