Haptotherapie praktijk Marja Hamminga

Marja Hamminga

Nadat ik de SPH in 2000 heb afgerond heb ik zo’n 13 jaar gewerkt als zorgcoördinator bij een instelling voor verstandelijk beperkte cliënten.

Ik heb zowel met kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt met naast hun beperking forse gedragsproblemen. Hier ben ik ook in aanraking gekomen met haptotherapie.

De therapie werd daar ingezet om weer contact te krijgen met een jongen die autistisch was. Toen wist ik dat ik daar mij verder in wilde ontwikkelen. Ik heb de opleiding haptotherapie gevolgd bij het ITH in Nijmegen. Daar kwam ik in contact met Anneke Hoving (haptotherapie J.F. Hoving) bij wie ik in 2012 gedeeltelijk in de praktijk in Dedemsvaart ben gaan werken. In januari 2014 heb ik de praktijk overgenomen en de naam gewijzigd in Haptotherapie praktijk Hamminga.

Haptotherapie praktijk Hamminga

De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum
Rollepaal( www.gcrollepaal.nl ). Hierin zijn verschillende disciplines werkzaam zoals o.a. verschillende soorten fysiotherapie (kinder, bekken, psychosomatisch, manueel), diëtetiek, ergotherapie, logopedie, orthopedagogiek en psychologie. Dit maakt dat onderling overleg, samenwerkingsverbanden of informatie delen (alleen met uw toestemming) snel geregeld kunnen worden.

De praktijk is gevestigd in Dedemsvaart. Mensen uit heel de regio komen echter naar de praktijk. Van Hardenberg, Gramsbergen, Ommen, De krim, Slagharen, Hoogeveen tot aan Balkbrug.

De praktijk richt zich in het algemeen op volwassenen met specialisaties in de kinderhaptotherapie en burn-out/stress begeleiding.

De GZ-Haptotherapeut

In 1993, het jaar waarin de Vereniging van Haptotherapeuten VVH is opgericht, is de haptotherapie definitief geïntroduceerd.

De haptotherapie heeft sindsdien in Nederland een ontwikkeling doorgemaakt, die heeft geleid tot een (h)erkenning binnen de (eerstelijns) gezondheidszorg en de uiteindelijke introductie van het keurmerk GZ-Haptotherapeut, met de daaraan verbonden kwaliteitseisen.

De GZ-Haptotherapeut heeft een medische- of psychosociale HBO / WO vooropleiding (NVAO-geaccrediteerd en door OCW-erkend) en heeft een erkend diploma haptotherapie (SPHBO-getoetst). Hij / zij staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van GZ-Haptotherapeuten.

De GZ-Haptotherapeut is in staat om via screening, anamnese, vragenlijsten en haptotherapeutisch onderzoek indicaties en contra-indicaties te onderkennen. De grenzen van de haptotherapie liggen daar waar het lichaam ‘als object’ dient te worden gerepareerd of waar psychische klachten niet meer binnen het gevoel of binnen de rede kunnen worden geordend (contra-indicaties), zoals bijvoorbeeld het geval is bij ernstige psychiatrische stoornissen. De GZ-Haptotherapeut zal in geval er sprake is van contra-indicaties, desgewenst in overleg met huisarts / specialist of collega GZ-Haptotherapeut, gericht doorverwijzen.

(bron VVH: www.haptotherapeuten-vvh.nl )

Lidmaatschapsnummer beroepsvereniging VVH: 658A
AGB-code zorgverlener: 90-047787
AGB-code praktijk: 90-057836
Kamer van Koophandel: 59730315